Tájékoztató

Az egyesületnél félfogadási időben, az állami jegy kiváltásával egyidejűleg lehet regisztrálni az új kártyára is. Az online kártyaigénylésre továbbra is lehetőség van a www.mohosz.hu oldalon.

Ön csak abban az esetben tud horgászvizsgára jelentkezni, amennyiben már rendelkezik Horgászkártya regisztrációval.

A horgász vizsgát a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége által biztosított időben és helyen lehetséges letenni.

A horgászengedély kiváltása jelenleg kötelező mindenkinek, aki a horgászat világában szeretne elmélyedni. A legtöbb esetben a horgászengedély vizsga nélkül nem váltható ki.

Horgászengedély vizsga nélkül – Kinek nem kell vizsgát tenni?

A jelenleg hatályos jogszabályok alapján a horgászengedély vizsga nélkül váltható ki a gyermek horgászoknak. A gyermek horgásznak abban az évben kell először vizsgát tennie, amelyben a 14-ik életévét betölti.

A horgászengedélyt vizsga nélkül kiválthatja továbbá azon értelmi fogyatékos személy törvényes képviselője, aki a fogyatékosságot igazoló okmányokat benyújtja. A horgászvizsga letétele alól mentesített, halfogásra jogosító okmányokkal rendelkező értelmi fogyatékos személy kizárólag 18.életévét betöltött, állami horgászvizsgával rendelkező személy folyamatos jelenlétében horgászhat.

Horgászvizsga nélkül válthatnak engedélyt továbbá a mozgásszervi, hallási fogyatékkal élők, a vakok, vagy gyengén látók egyaránt.

 

 

 

[vfb id='3']