Monori István 03.08-án vasárnap reggel 7 órakor a Szentendrei Duna-ág város alatti szakaszán Berkley Ripple Pro 10-30 grammos egyrészes pergető bottal, 2500-as Daiwa orsóval, 08-as 10lb-s YGK zsinórral, 0,25-ös fluoro karbon előkén, 30 grammos cheburaska fejen, 1-es horogra húzott 7,5 cm-es olajzöld gumihallal pergetett.

A kapás első dobásra, kb. tíz másodperc után a negyedik-ötödik betekeréskor a süllyedő csalira következett be elemi erejű dupla rávágás formájában. A csónak elengedése után mintegy háromnegyed óra le-fel motorozás következett a halat követve.

A harcsa a megakasztás helyétől kb. 500 méterre jött fel először, majd 8 -10 visszatörés után alkalmas eszköz híján egy kéztörlővel a fogak közé nyúlva lett a csónakba beemelve.
Ilyenkor, mikor kellene persze nincs segítség, de legalább nem volt senki, aki leverje a horogról a harit.

Mérete: 180 cm hosszú (farokúszó tövéig), tömege 50 kg (nagy nehezen megmért súly) volt. A hal a fotózás és nézelődés után épségben visszanyerte szabadságát. Érdekesség, hogy a mérés során a harcsa 40 cm feletti félig emésztett halakat (paducok?) öklendezett vissza.

Köszönjük, hogy megoszthattuk ezt a csodálatos beszámolót, és Gratulálunk!!! a fantasztikus kezdethez, és a sportszerű magatartásért!