Feltéve, ha a horgász regisztrált a központi rendszerben. 110 ezren már meg is tették.

Naponta ezerötszázan regisztrálnak a Magyar Horgászkártya kiváltására, januártól már csak ennek birtokában vehetünk horgászjegyet-írja az infostart.hu.

A Magyar Országos Horgász Szövetség már gyártja a kártyákat, de a lezárt regisztráció is elég az engedélyszerzéshez.

Magyarországon dinamikusan nő a horgászok száma, mára a félmilliós nagyságrendet közelíti a tábor. Miután állami okmányok birtokában lehet csak horgászni itthon, nagyon fontos, hogy megfelelő regisztráció alapján, hiteles nyilvántartásból kiindulva történjen az állami, illetve egyesületi horgászokmányok kiadása. Ez a szándék hívta elő az ügyviteli korszerűsítés és a bürokráciacsökkentés szándékával azt az elképzelést, hogy a jelenlegi, papír alapú igazolványt felváltja a Magyar Horgászkártya, ennek segítségével pedig fokozatosan elektronizálható a többi okmány is, például az állami horgászjegy vagy a területi jegyek.

„Szeptemberben indult a regisztráció, úgy gondolom, jól állunk”

– adott helyzetértékelést az InfoRádiónak Dérer István, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnökhelyettese.

„Most már 110 ezer fő fölött van azon horgásztársaknak a száma, akik az elektronikus vagy a helyszíni regisztráció segítségével tisztázták az adataikat, bekerültek a központi nyilvántartási rendszerbe és igényelték a Magyar Horgászkártyát. Karácsonyra akár tízezer horgásztársunk is kártyabirtokossá válhat”

– tette hozzá.

De mi lesz a többiekkel?

Mint Dérer világossá tette, az, hogy valaki horgászhasson, nem múlik a kártya fizikai birtoklásán, a lényeg, hogy regisztrálva legyen a központi rendszerben. Aki a regisztrációt befejezte, kap egy azonosítószámot, ennek van egy bemutatható verziója, ez is elég az állami horgászjegy kiváltásához – közölte.

Aki nem rendelkezik a kellő számítógépes ismeretekkel, annak az ország 800 regisztrációs pontján lehetősége van bekerülni a rendszerbe.

Forrás: faktor.hu