Horgászvizsga tájékoztató

Legközelebbi horgászvizsga időpont: 2024. május 03. 17:00 (érkezés 16:45)
2000 Hausschule Nyelviskola 2000 Szentendre, Lehel köz 2.

A vizsgára történő jelentkezés menete.
Első lépésként szükséges regisztrálni, és egy saját profilt létrehozni a horgaszjegy.hu online felületen. Regisztráció után a horgász saját profiljába belépve a „Tagságok és engedélyek” menüponton belül, a „vizsgák” fülre kattintva tud jelentkezni a vizsgára.

Mivel a vizsga személyes részvételhez kötött, lehetőség van választani az időpontok és a helyszínek közül az „időpontfoglalás” gombra kattintva. Ha kiválasztottuk a számunkra megfelelőt, a „jelentkezés” gombbal tudjuk azt véglegesíteni. Jelentkezni legkésőbb a kiválasztott vizsgaidőpont napját megelőző nap éjfélig lehet.

Amennyiben mégsem tud részt venni az adott vizsgán, a jelentkezését a „lejelentkezés” gombra kattintással tudja törölni, szintén a vizsga időpontját megelőző nap éjfélig. Kérjük, ezt mindenképpen tegye meg, ha nem tud eljönni a vizsgára, mert a vizsgáztató szervezetnek az előkészületekhez fontos információ az adott időpontban várható résztvevők száma.
 
A horgászvizsga kérdései a NÉBIH által összeállított „Horgászvizsgára való felkészülést segítő tankönyvben” szereplő ismeretanyagból kerülnek összeállításra, melyet a horgaszjegy.hu oldalon a vizsgázó saját profiljába lépve, a „tananyagok” gombra kattintva tud letölteni. A kérdések elsősorban a horgászatra vonatkozó törvényi előírásokra, horgászati szabályokra, fajlagos tilalmakra, méretkorlátozásokra, természetvédelemre vonatkoznak. Fontos része a vizsgának a halfajok ismerete, azok képekről történő felismerése. Felkészültségét ellenőrizheti a saját profilján belül található próbateszten, a gyakorlás gombra kattintva.
A Horgászvizsga menete.
A vizsga személyes részvételhez kötött, de a papíralapú írásbeli vizsgát 2021-től felváltja az online teszt. A teszt a horgász által kiválasztott helyszínen és időpontban a vizsgaszervező által biztosított elektronikus eszközön, vagy vizsgázó saját okostelefonján, tabletjén vagy laptopján is megtörténhet, amennyiben az megfelel a rendszer feltételeinek (pl. a kijelző nagysága).

Az online teszt 45 db feleletválasztós kérdésből áll – 30 szakmai/jogszabályi vonatkozású, és 15 halfaj felismerés tilalmi időkkel és méretkorlátozásokkal – melyet a rendszer egy 140 kérdésből álló, előre összeállított kérdéssorból véletlenszerűen
generál. A 45 kérdésből 30-ra szükséges helyesen válaszolni a sikeres vizsgához, amelyet a teszt végén azonnal megjelenít a rendszer.

A bizonyítvány feltöltésre kerül a vizsgázó online profiljába, de kérésére a vizsgabiztos ki is nyomtatja.

Kérdés esetén érdeklődni az alábbi elérhetőségen lehet,
Mobil: +36 30 421 8121