Hazánkban sajnos egyre nagyobb méreteket öltött az orvhorgászat, másik nevén engedély engedéllyel se rendelkező horgászat, a napokban zárult le egy ilyen ügy, és ezúttal a bíróság nem kegyelmezett, kemény büntetést szabott ki. Sohasem rendelkezett halászatra jogosító okmánnyal, na de például jó ideje horgászengedéllyel sem az a már többszörösen visszaeső orvhalász, akinek tavaly áprilisi ügyére a napokban tett pontot a Kaposvári Törvényszék, számolt be honlapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Ez a jövőben is könnyen megtörténhet, ugyanis a hatóságoknak folyamatosan ad munkát a halőrök előtt már jól ismert orvhalász. Egy ilyen nyomozati, majd végrehajtási munka ért már most véget a Kaposvári Törvényszéken.

A másodfokon eljáró bíróság helybenhagyva a Marcali Járásbíróság által első fokon kiszabott büntetését egy év és három hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a vádlottat és két évre eltiltotta a közügyektől.

F. László 2017 novemberében szabadult korábbi, szintén orvhalászat miatt kiszabott börtönbüntetésből, ám a jó útra térés helyett tavaly is folytatta üzelmeit, melyek szerencsére nem maradtak titokban.

A balatoni halőrök három esetben érték tetten, amint eresztőhálóval orvhalászott a nyugati medencében. A mostani döntés mellett két tavalyi ügy még folyamatban van, az ítéletekről beszámolunk majd, ígéri a halgazdálkodási cég.

Forrás: Marcali Portál
Kép: Illusztráció