Kiss Károly, a 4. körzet önkormányzati képviselő 2012. december 20-án, hajnalban hosszas betegség után elhunyt. Az aznap tartott testületi ülés után a jelenlévő képviselők és a polgármesteri hivatal munkatársai gyertyát gyújtottak emlékére a Templomdombon. Családja, hozzátartozói, barátai, tisztelői január 3-án vettek tőle végső búcsút a Sztaravodai úti köztemetőben, a gyászszertartást Blanckenstein György plébános vezette.
Temetésén dr. Dietz Ferenc polgármester a város és a képviselőtársak nevében köszönt el Kiss Károlytól. Búcsúztató beszédében három fontos momentumot emelt ki Kiss Károly életútjából: a közösségépítést, a család és az emberek elismerését, szeretetét, valamint a példaadó küzdeni akarást.

Fölidézte, hogy Kiss Károly már jóval a rendszerváltozás előtt a város ügyeiért tevékenykedett. VSz Zrt.-nél a kertészeti osztály vezetője volt, tagja volt több civilszervezetnek, éveken át vezette a Szentendrei Horgász Egyesületet

Állandó, üde színfoltja volt a városi piacnak, képviselőként pedig erején felül munkálkodott a Püspökmajor-lakótelepen élők körülményeinek jobbításáért. Képviselői munkája alatt zajlott a panelprogram, óvodafelújítás és bölcsőde korszerűsítés, valamint uszodával, patikával gazdagodott a körzet. Karcsi akkor is erőt adott mindnyájunknak, amikor ő sokkal nagyobb gondokkal küzdött. Súlyos betegsége ellenére ő bátorított minket, Ő adott erőt nekünk és sokaknak, számtalanszor mondva: „Higgy benne, tedd a dolgod, és megoldódik minden!” – mondta visszaemlékezésében a polgármester. A gyászszertartás után a Péter-Pál templomban tartottak gyászmisét.
Kiss Károly 58 évet élt. Nyugodjék békében!